Expertise

Successieplanning

Successieplanning

Een tijdige, goed doordachte en soms strategische aanpak is hier cruciaal.

Successieplanning is al lang geen exclusief terrein meer voor gefortuneerden. Een erfenis nalaten aan de juiste erfgenamen op een zo fiscaalvriendelijk mogelijke manier, het verdient ook de aandacht van burgers met een kleiner vermogen. Toch blijkt de stap naar een successieplanning voor velen geen evidentie. Veelal gaat er jaren afwegen aan vooraf. Correcte inzichten kunnen deze twijfel nochtans wegnemen. Een tijdige, goed doordachte en soms strategische aanpak is hier cruciaal.

Dankzij een jarenlange ervaring en een gedegen kennis van de betrokken rechtsdomeinen kan u bij ons rekenen op een uitgekiende successieplanning. Eenvoudig als het kan, verfijnder waar nodig.

Vooraleer we de planning opzetten, komen we samen voor een intakegesprek. Vrijblijvend en kosteloos nemen we ruim de tijd om te luisteren naar uw verhaal en een aanpak te bespreken. Nadien volgt een uitgebreide oefening. We starten met het becijferd in kaart brengen van uw vermogen. Daarbij trachten we met u scherp te stellen wat u wil bereiken. We formuleren samen uw doelstellingen, doen een grondige analyse van de verschillende mogelijkheden en lichten de opties toe.

Om u helemaal op maat te kunnen bedienen, begeleiden wij u bij elke tussenstap in dit proces. Het resultaat van dit proces is een successieplanning die u gemoedsrust geeft en u met vertrouwen naar de toekomst laat kijken.