Christophe Blindeman

Blindeman-Notariaat_Shoot-2_Selectie_WEB28

Christophe Blindeman

Notaris

Hoewel ik in mijn humaniora de sterke richting wiskunde had gevolgd, koos ik voor rechtenstudies aan de UGent. Wellicht was die keuze geworteld in de maatschappelijke betrokkenheid die ik van thuis uit meekreeg. Alles rondom ons heeft immers op een of andere manier een link met het recht.

Dat ik na het behalen van mijn rechtendiploma de studies notariaat aan de KU Leuven zou aanvatten, was het logisch gevolg van mijn zin voor meerpartijdigheid en mijn streven naar een overeenkomst, een oplossing. Het notarisberoep bestaat niet bij de gratie van het geschil.

Mijn notariële stage liep ik in een gerenommeerd Brussels notariaat. De diversiteit en meertaligheid van onze hoofdstad verruimden mijn blik op onze samenleving. De multiculturele smeltkroes die Brussel zo aantrekkelijk maakt, bleek de beste leerschool voor later.

In mijn stage ontsproot ook mijn liefde voor het vennootschapsrecht. Die zette me aan tot het volgen van de grondige studie van het vennootschapsrecht aan de KU Leuven (Campus Brussel). Deze zou nadien uitmonden in een docentschap binnen het postgraduaat vennootschapsrecht aan de Hogeschool VIVES (Brugge Business School). Een opdracht die ik op vandaag als een onmiskenbare meerwaarde ervaar voor mijn praktijk.

De start van het nieuwe millennium ging voor mij gepaard met de opstart van mijn eigen notariaat. Na mijn stage had ik namelijk het voorrecht snel benoemd te zijn tot notaris in een van de mooiste historische steden van Europa (dixit François Mitterrand). Met Gent als standplaats was de cirkel rond.

Tien jaar later richtte ik Notas mee op. Onze notarisassociatie met vijf vennoten was toen een unicum in Vlaanderen.

In de lente van 2019 ruilde ik de grootschaligheid van mijn associatie in voor Blindeman Notariaat. Met een team van betrokken medewerkers kan ik nog meer inzetten op persoonlijk contact met de cliënt. Het is waar ik altijd al voor stond en wat meteen ook het DNA uitmaakt van ons notariaat.

Mijn specialisatie in het vennootschapsrecht en in het bijzonder de raakvlakken daarvan met de andere notariële rechtsdomeinen, stellen mij in staat meer complexe successieplanningen uit te werken. Daarbij maken meer technische schenkingen, maatschappen en private stichtingen een bijzonder onderdeel van mijn werkkader uit. 

Deskundig en helder advies op maat leveren is iedere dag opnieuw de vaste leidraad in mijn werk. Of het nu een particulier of een onderneming is, met een beperkt of een groot vermogen, iedereen kan bij ons terecht en wordt met diezelfde ingesteldheid bediend. Eenvoudig als het kan, complex als het moet, maar altijd gedreven door een kritisch en analytisch denken.

Ontspannen doe ik het liefst met een bezoek aan een tentoonstelling of het lezen van een non-fictieboek. Beiden geven mij rust en energie. Daarnaast hou ik van esthetiek en schoonheid in al hun aspecten. Dàt en een golfballetje slaan of genieten van een glas wijn in het gezelschap van mijn vrouw, vrienden en familie, maken mij gelukkig.